Wecksten Finlandsetta i stav

Tomas Wecksten hoppade också i Kalevaspelen i sommar. Bild: Jussi Nukari / Lehtikuva

Stavhopparen Tomas Wecksten är bäst i Finland i år efter att ha klarat 551 i Leverkusen. Wecksten, 20, satte också personligt rekord med en centimeters marginal.

– Det var stabil hoppning från början till slut, på samma sätt som i kvalet i Bydgoszcz, säger Wecksten i ett pressmeddelande från Finlands friidrottsförbund.

Han klarade 525 i kvalet och gick till final i U23-VM i Bydgoszcz, Polen. I finalen nådde han inte mer än 530, vilket räckte till en åttonde plats. För att vinna brons där krävdes 550. Ben Broeders, Belgien, vann guldet på 560.

I Leverkusen klarade Wecksten 551 på andra försöket.

– Nu är alla grepphöjder och avstånd klara, så jag vet vad jag gör, säger Wecksten.

Menno Vloon, Nederländerna, vann på 576.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning