Washington tog en gruvlig revansch på Pittsburgh

Bild: Lehtikuva/ene J. Puskar

Jevgenij Kuznetsovs kyliga avslut i förlängningen avgjorde. Washington slog ut det regerande mästarlaget Pittsburgh i NHL-slutspelet.– Det känns extra skönt att det är Pittsburgh vi slår ut, säger Kuznetsov.

Washington, som nu får möta Tampa Bay i semifinalen, har inte gått förbi kvartsfinal sedan 1998, då man slog Buffalo i semifinalen och sedan förlorade Stanley Cup-finalen mot Detroit.

Flera gånger de senaste åren har de blivit utslagna av Pittsburgh.

– Vi har väntat länge på att slå Pittsburgh och gå vidare från andra omgången och att äntligen göra det är enormt skönt, säger den ryske stjärnan Alexander Ovetjkin till bland andra Aftonbladet.

– Det här är bara början, vi ska vidare till Stanley Cup-final också.

Det blev en dramatisk men inte speciellt målrik sista match i Pittsburgh. Under ordinarie matchtid blev det bara mål i andra perioden, först 1–0 till Washington via Alex Chiasson, sedan 1–1 av Pittsburghs Kris Letang.

Avgjorde efter sex minuter

I förlängningens sjätte minut kom det avgörande misstaget. Pittsburgh tappade pucken vid egen blå linje. Alexander Ovetjkin skickade den till Kuznetsov som gled igenom avslappnat och satte pucken bakom hemmalagets Matt Murray.

– Jag var strax bakom honom och tänkte "sätt den, bara fucking sätt den", säger Ovetjkin.

Resultatet innebär att Pittsburghs Olli Määttä i princip kunde vara tillgänglig för VM.

I Winnipeg visade Pekka Rinne och Nashville klass då laget med kniven mot strupen lämnade Jets på noll inför en häpen hemmapublik. 4-0 och 34 räddningar av Rinneb betyder en sjunde och direkt avgörande match står i turen natten till torsdag finsk tid.

Patrik Laine spelade knappt nitton minuter för Jets avfyrade två skott men gick poänglös av isen.

Semifinalparen:

Las Vegas-Nashville/Winnipeg

Tampa Bay-Washington

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03