Washington poängbäst i NHL

Washington Capitals Alexander Ovetjkin under en uppvärmning i vår. Arkivbild. Bild: Lehtikuva/AFP/Patrick Smith

Washington säkrade Presidents Trophy, för att ha plockat flest poäng under NHL:s grundserie, genom seger mot New York Rangers i NHL-ishockeyn.

Justin Williams och Jevgenij Kuznetsov satte varsitt mål på Rangers målvakt Henrik Lundqvist. Washingtons målvakt Braden Holtby kunde däremot hålla nollan.

Att bli NHL:s bästa lag i grundserien stärker Washington inför slutspelet.

– Det var vårt första mål för säsongen, men nu fokuserar vi på nästa – att vara som bäst till slutspelet, säger svensken Marcus Johansson på NHL:s webbplats.

Även Rangers är sedan tidigare vidare till slutspelet, som drar igång nästa vecka.

I omgångens andra match gjorde Rasmus Ristolainen Buffalos första mål i segermatchen över Montreal, 2–1. Backen Ristolainen har stått för sex mål och hela 39 assist under säsongen. Montreal har redan säkrat sin slutspelsplats, medan Buffalo inte har chans att gå vidare.

Trots att alla matcher i grundserien inte är spelade står det klart att Montreal får möta New York Rangers i första omgången. Rangers förlorade alla tre mötena i grundserien i vinter.

Det regerande mästarlaget Pittsburgh ställs mot Columbus.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46