Wallin kräver att Sipilä ingriper mot Sannfinländarna

Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Svenska riksdagsgruppens ordförande Stefan Wallin är inte överraskad över att Sannfinländarna börjat idka politisk kohandel och kopplat ihop två regeringsärenden som inte har något att göra med varandra, reformen av yrkesutbildningen och experimentet med frivillig skolsvenska.

– Då Sannfinländarna med glupsk aptit ätit upp sina vallöften på bara två år och sett sitt väljarstöd halveras måste man nu kunna visa upp ens en symbolseger för sitt fält. Då partiets ena ordförandekandidat dessutom råkar vara ordförande för Finskhetsförbundet är det föga överraskande svenska språket som får bli denna måltavla, sade Wallin då han på lördagsförmiddagen öppnade den allmänpolitiska debatten på SFP i Egentliga Finlands kretsmöte i Åbo.

Wallin kräver att Sipilä ska ingripa.

– Om ett regeringsparti börjar sabotera hela regeringsarbetet på grund av sin egen interna politiska misär finns det bara ett sätt att få slut på det. Det är att statsminister Juha Sipilä nu med krafttag visar ledarskap, sätter ned foten och återställer ordningen, säger Wallin.

Han anser att Sipilä bör göra den här markeringen redan i samband med regeringens halvtidsöverläggningar på måndag och tisdag. 

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning