Wahlströms match inställd

Eva Wahlströms match blir inställd. Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Boxning

Eva Wahlströms VM-match i december ser ut att vara inställd. Hennes tilltänkta motståndare Firuza Sjaripova är skadad och kan inte boxas.

– Jag är så arg, säger hon till Ilta-Sanomat.

– Jag skrek så grannarna säkert trodde att nån blir mördad.

Promotorn har lovat att ersätta Wahlström för hennes kostnader och flytta matchen till ett annat datum. Wahlström och hennes bakgrundskrafter har inte beslutat om hon går med på att matchen flyttas eller om hon söker en ny motståndare. Enligt Ilta-Sanomat skulle Wahlström ha fått sitt livs största prissumma, 50 000 euro för matchen.

– Jag försöker hålla mig skarp. Ifall det ännu skulle gå att ordna en annan match under det här året, säger Wahlström.

– Finansiellt har det här året varit helt bortkastat. Massor med utgifter men inga inkomster från boxning.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning