Wahlström opererad – VM-matchen framskjuten

Eva Wahlström besegrade VM-titelutmanaren Melissa St. VIli i en boxningsgala i Helsingfors i fredags. Bild: Lehtikuva/Petri Saarelainen

Eva Wahlström tvingades till en operation för att åtgärda en belastningsskada.

– Min stackars fot fick ett par skruvar så den hänger med några år till.

Så beskriver Eva Wahlström läget på Instagram – i samband med en röntgenbild av sin fot med två skruvar i lilltån samt en video där hon går med foten i paket. Hon preciserar situationen för Ilta-Sanomat:

– Jag har dragits med en belastningsskada i min högra fot säkert i ett och ett halvt år, säger hon.

– I de tre senaste matcherna har jag använt bedövning för att kunna dra på mig boxningsskorna.

Lilltåns led har blivit sliten och förorsakat smärta. Operationen ska åtgärda problemet, men rehabiliteringen innebär att det inte blir någon ny VM-fajt på ett tag. Tidigast i höst. Hon kan börja träna om ungefär sex veckor. Men det är ok för henne.

– Jag är mycket trött. Det tog länge att förbereda sig för den senaste matchen, säger hon.

Wahlström besegrade VM-utmanaren Melissa St. Vili i fredags och spekulerade direkt om en ny match mot Firuza Sjaripova, Kazakstan. Men det blir inte av på ett tag.

– Det stör inte alls att vara utan att boxas ett tag. Det har gjort mig trött. Jag märker hur lättad jag är, säger Wahlström, 37.

Hon tänker ta en kandidatexamen i konst i vår. PåWahlströms Instagramkonto går det att se hennes målningar.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54