Wahlström går ny jättematch – försvarar VM-titeln i Las Vegas

Eva Wahlström säger att hon känner sig starkare än någonsin. Nu inleds finslipningen av formen inför titelmatchen i Las Vegas. Bild: Mats Ahlnäs/SPT

I augusti väntar nästa titelfajt för Eva Wahlström. Hon ska boxas i legendariska Las Vegas – och siktet är inställt på fler matcher i USA.

Eva Wahlström bockar av den ena boxningsdrömmen efter den andra. Före jul gick hon en match mot Katie Taylor i mytomspunna Madison Square Garden i New York.

Den 2 augusti ska hon upp i ringen i Las Vegas. Hon ska försvara WBC-förbundets titelbälte i superfjädervikt.

– Från Lovisa till New York och Las Vegas... Wow! Jag är väldigt tagen av att få den här chansen. Vegas är en dröm för en boxare, säger Wahlström.

Wahlström ställs mot mexikanskan Yareli Larios. Hon är en ung, lovande och spännande motståndare.

– Jag är nyfiken på att få mäta mig mot henne. Jag gillar hennes stil. Jag känner mig nervös och det är bra. Då brukar jag boxas som bäst.

Den finländska veteranen – Wahlström fyller 39 år i slutet av oktober – tror att rutinen är ett trumfkort i matchen.

– Jag har boxats lika länge som hon har levt. Det finns många detaljer som kommer att avgöra till min fördel.

Långa förhandlingar

Bakom fajten står en stark kraft i boxningsvärlden. Ikonen Roy Jones Jr och hans stab tog kontakt med Wahlström i början av året.

De hade sett Wahlströms match mot Taylor i New York. Finländskan förlorade dusten, som inte gick i hennes egen viktklass, men Jones var ändå imponerad av Wahlström.

– När det här dök upp kände jag att det här är grejen som jag vill satsa på. Det fanns några andra som också tog kontakt efter matchen mot Taylor.

På vägen fram till att matchen spikades fanns det en del problem. Förhandlingarna pågick en längre tid och det var först i juni som datumet klarnade.

– Förberedelserna har varit en utmaning i och med att datumet inte har varit spikat. Och det blir ingen enkel uppgift att slå Larios, säger Wahlströms tränare Risto Juvonen.

Wahlströms samarbete med Roy Jones Jr tar inte slut i och med fajten i augusti. Redan nu finns det planer på fler matcher i USA.

Wahlströms målsättning är redan klar. Om hon vinner mot Larios är förhoppningen att få gå upp mot amerikanskan Mikaela Mayer i en riktigt stor match.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning