Wahlström försvarade sin VM-titel – nästa match före sommaren?

Eva Wahlström, världsmästare sedan 2015! Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Eva Wahlström försvarade WBC-förbundets VM-titel i superfjäderviktsklassen för fjärde gången sedan hon vann titeln 2015.

Eva Wahlström får fortsättningsvis kalla sig världsmästare. Det blev klart då hon slog Melissa St. Vil i en ruskigt hård match med majoriteten av domarrösterna. Två domare gav matchen åt världsmästaren med poängen 97–93 respektive 96–94 medan den tredje domaren gav fem ronder åt bägge boxare, 95–95.

– Jag tyckte inte det var en självklarhet att jag vann, men jag inbillade mig nog att jag vann matchen, säger en sprudlande glad Wahlström efter det spännande domarbeslutet.

Wahlström inledde strålande och förde matchen de fem första ronderna. Men St. Vil kom starkt igen i rond sex och sju då hon fick in många hårda slag i kroppen på Wahlström och också lyckades få upp ett sår på finländarens kind. De tre sista ronderna var ytterst jämna men något blodig Wahlström höll undan och tog karriärens 22:a proffsseger.

– Vi slog huvuden ihop ett par gånger. Det går lätt så då motståndaren är kortare och kommer på så hårt som hon gjorde. Jag kunde slå emot henne men ibland fick man slåss ordentligt. Då blir det jämna ronder, säger Wahlström.

Wahlströms stora mål är att vinna flera VM-titlar i sin viktklass. Det finns till och med en möjlighet att hon kliver upp i ringen ännu före sommaren utomlands. Men inget är säkert. Promotorn Petri Paimander avslöjade att åtminstone IBF-förbundets världsmästare Maiva Hamadouches bakgrundsteam eventuellt är redo att förhandla om en match.

Lester slog Räsänen

I kvällens andra huvudmatch fick publiken se en liten skräll då kubansk-finska Dayron Lester slog före detta EU-mästarutmanaren Niklas Räsän på teknisk knockout i åttonde ronden. Räsänen ledde sannolikt i domarnas poäng då Lester fick in ett par tunga smällar som fällde Räsänen.

Räsänen reste sig men då Lester fortsatte attackera valde ringdomaren att signalera för teknisk knockout – en aning tidigt, ansåg Räsänen som protesterade domslutet. Räsänens proffsfacit omfattar nu 14 segrar, en oavgjord och två förluster. Lesters facit efter karriärens största seger är 10–1 (6 KO).

I de övriga matcherna blev det segrar för Timo-Juhani Hirvikangas, Timo Laine, Tomi Silvennoinen och Samuli Kärkkäinen. Henri Kekäläinen förlorade sin match.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning