Wahlström får sin drömmatch

Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

WBC-mästaren i superfjädervikt, Eva Wahlström, får sin stora chans då hon 15 december ställs mot storstjärnan Katie Taylor i Madison Square Garden.

Matchen går i en viktklass över Wahlströms vanliga och gäller de två mästarbälten irländskan har.

Wahlström blir den andra finländska boxaren, och den första på 80 år, som får boxas i den klassiska arenan på Manhattan. Den första var en viss Gunnar Bärlund.

38-åriga Wahlström och 32-åriga Taylor möttes åtta gånger som amatörer. Taylor vann samtliga duster. Som proffs har de inte stött på varandra.

– Visst förlorade jag men jag tror Katie kommer ihåg mig som en av de tuffaste motståndarna som amatör. Statistiken är emot mig men i proffsboxning är det andra saker som avgör. Jag har alla chanser att vinna.

– Det blir en enorm utmaning att gå en fight mot Taylor på bortaplan i en ny viktklass. Men jag räds inget, säger Wahlström.

Galans huvudmatch är den mellan mexikanen Saul Alvarez och britten Rocky Fielding. Alvarez har bara förlorat en av sina 53 matcher som proffs. Den kom mot Floyd Mayweather jr.

Anrikt företag med koll på klockan

Urmakar- och guldsmedsföretaget Oy Osk. Lindroos Ab har betjänat sina kunder allt sedan 1890. Speciellt känt är företaget i dag för sin försäljning av klockor från exklusiva och klassiska märken. 17.12.2018 - 09.24