Wahlström bytte tränare

Bild: Martti Kainulainen

Proffsboxaren Eva Wahlström har bytt tränare inför den sannolika titelmatchen i S:t Petersburg strax före jul.

Då väntar kazakstanska Firuza Sjaripova i en VM-titelmatch.

Kontraktet är ännu inte underskrivet men allt tyder på att matchen blir av och att Wahlström får sitt största gage i proffskarriären. Enligt Ilta-Sanomat skulle Wahlström få runt 50 000 euro för besväret.

Wahlström har nyligen bytt tränare då 73-årige Risto Meronen stigit åt sidan. Nu är det 55-åriga Risto Juvonen som ser till att Wahlström kommer väl förberedd till titelmatchen.

– Jag börjar vara lite gammal för att kunna ge Eva sådana träningar hon behöver. Bättre att själv stiga åt sidan. Allt har sin tid, säger Meronen till Ilta-Sanomat.

Juvonen vann under sin aktiva karriär två FM-guld.

Han har sedan sommaren ansvarat för Wahlströms träning.

-Vi har kanske ändrat lite på vår taktik. Med Meronen var det slå och ducka undan som gäller. Med Juvonen har det varit mera att hållas nära motståndaren och parera slag. Men jag kommer inte att glömma Meronens läror. De har fört mig långt, säger Wahlström.

Meronen hade mer glimten i ögat hela tiden. Juvonen är strängare.

– Jag har redan fått smeknamnet Julmis, säger Juvonen.

– Vi har tränat hårt men också sett till att det finns tid för återhämtning.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning