Wahlström behöll sin VM-titel efter märkligt domslut

Eva Wahlström försvarade WBC-förbundets VM-titel i superfjädervikt för femte gången. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Världsmästaren Eva Wahlströms proffsfacit omfattar nu 22 segrar, en förlust och två oavgjorda.

Eva Wahlström försvarade VM-titeln i superfjädervikt lyckat för femte gången i Las Vegas. Men någon seger blev det inte. Matchen mot amerikanska Ronica Jeffrey delade grovt domarnas åsikter. En domare tyckte Jeffrey vann varje rond, den andra såg Wahlström vinna sex ronder medan den tredje ansåg att boxarna knep fem ronder var.

Därmed slutade matchen oavgjord och Wahlström behåller WBC-förbundets VM-titel med domarpoängen 90–100, 96–94, 95–95.

– Jag tycker oavgjort är ett passande resultat. Det hade inte varit fel om domarna gett Jeffrey segern eftersom hon var otrolig. Jag sade åt henne att hon är min nya favoritboxare, sade Wahlström i intervjun efter matchen.

Jeffrey lyckades rubba Wahlström som medger att hon inte fick allting ur sig själv.

– Det var inte den bästa matchen. Jag boxades väldigt, väldigt bra men började spänna då matchen började. Spänningen kändes i benen och jag höll inte fast i min matchplan, berättar Wahlström till MTV Urheilu.

– Jag ville slå och fortsätta anfalla men benen ville inte.

Trots att matchen inte var perfekt så får Wahlström fortfarande kalla sig världsmästare. Dörrarna är med andra ord vidöppna för en ny stor match i Nordamerika.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning