Wahlström behöll sin VM-titel efter märkligt domslut

Eva Wahlström försvarade WBC-förbundets VM-titel i superfjädervikt för femte gången. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Världsmästaren Eva Wahlströms proffsfacit omfattar nu 22 segrar, en förlust och två oavgjorda.

Eva Wahlström försvarade VM-titeln i superfjädervikt lyckat för femte gången i Las Vegas. Men någon seger blev det inte. Matchen mot amerikanska Ronica Jeffrey delade grovt domarnas åsikter. En domare tyckte Jeffrey vann varje rond, den andra såg Wahlström vinna sex ronder medan den tredje ansåg att boxarna knep fem ronder var.

Därmed slutade matchen oavgjord och Wahlström behåller WBC-förbundets VM-titel med domarpoängen 90–100, 96–94, 95–95.

– Jag tycker oavgjort är ett passande resultat. Det hade inte varit fel om domarna gett Jeffrey segern eftersom hon var otrolig. Jag sade åt henne att hon är min nya favoritboxare, sade Wahlström i intervjun efter matchen.

Jeffrey lyckades rubba Wahlström som medger att hon inte fick allting ur sig själv.

– Det var inte den bästa matchen. Jag boxades väldigt, väldigt bra men började spänna då matchen började. Spänningen kändes i benen och jag höll inte fast i min matchplan, berättar Wahlström till MTV Urheilu.

– Jag ville slå och fortsätta anfalla men benen ville inte.

Trots att matchen inte var perfekt så får Wahlström fortfarande kalla sig världsmästare. Dörrarna är med andra ord vidöppna för en ny stor match i Nordamerika.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning