Wahlgrens värld är Sveriges Kardashians

Artisten Pernilla Wahlgren och hennes dotter Bianca Ingrosso har en realityserie tillsammans. Bild: Magnus Ragnvid

Visste du att Sveriges Eurovisionsrepresentant Benjamin Ingrosso är med i en realityserie? I dag tipsar vi om lättsam tv-underhållning som är fritt tillgänglig på nätet.

Wahlgrens värld finns på Dplay.se.

Familjen Wahlgren är en av Sveriges kändaste kultur- och showbizfamiljer. Det äldre skådespelarparet Hans Wahlgren och Christina Schollin (känd bland annat som åttiotalssåpan Varuhusets elaka häxa) har fyra vuxna barn varav tre är kända skådespelare och artister: Niclas och Linus Wahlgren samt inte minst dottern Pernilla Wahlgren som i sin tur är mamma till Benjamin Ingrosso som vann Melodifestivalen i lördags. Av Pernillas fyra barn har även dottern Bianca gjort sig ett namn som influencer, den relativt nya yrkesbeteckningen som avser alla dem vars namn blivit ett varumärke via sociala medier och som därmed har inflytande över sina följare och får en inkomst via sina kanaler.

Denna familj har sedan 2016 en egen realityserie i svenska Kanal 5. Serien har även sänts i den finska systerkanalen Frii men går inte här just nu. Däremot kan serien, som är utmärkt lätt och kravlöst tidsfördriv, ses fritt på nätet via Dplay. Just nu pågår den tredje säsongen med ett nytt avsnitt ute varje torsdag.

Kändisrealityserier finns det gott om i världen, amerikanska Keeping Up with the Kardashians är kanske den kändaste. Wahlgrens värld handlar främst om Pernilla Wahlgren och dottern Bianca Ingrosso, men också övriga familjemedlemmar förekommer regelbundet i serien, främst mormor och morfar och brorsan Benjamin. Det är en serie om en glad och bullrig storfamilj i tre generationer. Här grälas och tjafsas friskt om allt möjligt, men aldrig utan kärlek och alltid så att det komiska i konflikterna är framträdande. Det är fråga om rätt roliga och frejdiga typer, i synnerhet huvudpersonerna Pernilla och Bianca framstår som charmigt smågalna.

Här finns inga obehagliga personligheter, det slag av provokativa realityfreaks, som en serie som Svenska Hollywoodfruar (som för övrigt även den går att se fritt på nätet på Viafree) lever på. Inte heller sticker rikedomen tittaren i ögonen på samma skrytsamma sätt, även om också familjen Wahlgren verkar ha det gott ställt. De gör många resor tillsammans; den tredje säsongen inleds med en husbilssemester i Italien – kanske seriens höjdpunkt hittills – där nerverna är på ytan vid ratten och de ständigt sitter och skriker åt varandra. I senare avsnitt åker Pernilla på en Sex and the city-influerad resa med väninnorna till Dubai.

Festlig feelgood, med andra ord, och som realitykomedi mer underhållande än många andra "riktiga" komediserier.

Malin Slotte TV-redaktör

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning