VTT:s klistermärke ska förhindra stölder

Bild: Pressbild

Teknologiska forskningscentralen VTT och Streamr utvecklar ett klistermärke som baserar sig på blockkedjeteknologi och är tänkt att förhindra stölder.

Sensorer i klistermärket mäter bland annat positionen, men enligt VTT:s pressmeddelande ska det inte vara möjligt för utomstående att komma åt informationen.

Klistermärket är tänkt att använda blockkedjeteknologi för att skapa smarta kontrakt för till exempel transporter. Enligt pressmeddelandet krävs det ändå att informationen är krypterad eller hanteras av en tredje part som kan processera informationen.

Klistermärket borde bli klart till hösten.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning