VR:s huvudkontor ska bli hotell

VR säljer sitt huvudkontor för 55 miljoner euro. Bild: Lehtikuva / Markku Ulander

VR säljer sitt huvudkontor vid järnvägsstationen i Helsingfors till fastighetsinvesteringsbolaget Elixion. Inom de närmaste åren förvandlas de gamla utrymmena till ett hotell med drygt 500 rum.

Det statsägda järnvägsbolaget meddelade om sina planer att flytta ut redan 2014 och sedan dess har utrymmena väckt rikligt med intresse.

Verksamheten på det nuvarande huvudkontoret, som blev färdigt 1909, ska köras ner före juni 2018. Efter det ska Scandic Hotels ta över och renovera om utrymmena till ett hotell. Hotellet skall vara klart 2020 och med omkring 500 rum blir den ett av de största hotellen i Finland. Affärspriset är 55 miljoner euro.

VR:s plan är att överföra också resten av huvudkontorets verksamhet till Yles gamla utrymmen i Böle, där de varit som hyresgäster sedan början av året.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Är du vuxen och vill bli närvårdare? Studiestart i mars 2020! Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning