VR:s byte av städserviceföretag ledde till smutsiga vagnar

Många har klagat under sommaren på ostädade vagnar i VR:s tåg. Bild: Mikael Sjövall/SPT

Många har på senare tid klagat på smutsiga utrymmen i VR:s tåg. Smutsen beror på ett byte till ett billigare städserviceföretag, skriver Helsingin Sanomat.

Många resenärer har klagat på smutsiga utrymmen i VR:s tågvagnar under sommaren. VR uppger till Helsingin Sanomat att detta beror på ett byte av städföretag i början av juni.

Företaget Sol har tagit hand om städservicen i fem år. VR bytte sedan städservice till RTK-palvelu, som gav ett billigare erbjudande. Järnvägsbolaget och RTK-palvelu har ingått ett tvåårigt kontrakt.

Övergångsperioden har varit svår. Enligt VR beror den försämrade städservicen på förseningar och oväntat många resenärer.

VR jobbar på att göra förbättringar i samarbete med det nya städserviceföretaget.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning