VR sänker priserna på sina sparbiljetter

Nu blir det ännu billigare att åka tåg för barn, studerande, beväringar, civiltjänstgörare och pensionärer. Foto: Sofia Westerholm/SPT Bild:

VR:s beslut att sänka biljettpriserna gynnar barn, studerande och pensionärer som kan räkna med besparingar på 20 till 40 procent.

– Vi tror att de nya rabatterna på våra sparbiljetter för barn, studerande och pensionärer uppmuntrar allt fler att välja tåget, säger VR:s försäljnings- och kunderfarenhetsdirektör Salla Ketola i ett pressmeddelande.

Enligt VR har antalet tågresor vuxit i den inhemska fjärrtrafiken med 24 procent under de tre senaste åren. En kvoterad mängd sparbiljetter säljs på alla tågrutter i landet. De rabatter som träder i kraft från och med måndagen gäller både sitt- och sovplatser.

– Ju tidigare man bokar sin resa, desto lättare är det att få en sparbiljett. Det lönar sig att undvika rusningstider då tågen är fullsatta, säger Ketola.

Pensionärer kan räkna med 20 procent rabatt på sparbiljetterna medan studerande, beväringar och civiltjänstgörare får 30 procent rabatt och barnen får 40 procent rabatt. Till exempel priset på en enkelbiljett för rutten Helsingfors-Tammerfors sjunker till 5,30 euro för ett barn, vilket kan jämföras med priset på en vanlig biljett som kostar 18 euro.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning