VR räknar med 750 000 sportlovsresenärer

De populäraste sportlovsresorna är mot norra Finland, Tammerfors, Jyväskylä och Åbo. Bild: SPT

Tiotusentals koppar kaffe väntar VR:s tågresenärer under sportlovssäsongen.

VR räknar med att cirka 750 000 resenärer kommer att fylla tågen under sportlovet. Sportlovstrafiken startar på fredag och pågår under de tre veckor som landets lov är uppdelade på.

Nattågen norrut börjar redan vara fullbokade under veckosluten. Vardagstrafiken är fortfarande glesare. Till dagstågen finns det fortfarande gott om platser.

I oktober förra året ökade VR sina avgångar runtom i Finland, det påverkar också utbudet under sportlovssäsongen.

– Sportlovets mest populära rutter ser för tillfället ut att bli, förutom norra Finland, rutterna från Helsingfors till Tammerfors, Åbo och Jyväskylä, säger VR:s kundchef Piia Tyynilä i ett pressmeddelande.

Hon säger också att man har beredskap att servera tiotusentals koppar kaffe under säsongen.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning