VR och lokförarna har funnit gemensam lösning

Foto: SPT Bild: SPT/SPT

Onsdagens förhandlingar mellan VR och lokförarna har avslutats i samstämmighet. Tillsammans har man nu kommit överens om hur man ska gå vidare i tvisten om lokförarnas arbetspass.

Tvisten handlade om att järnvägsfacket var missnöjt med hur VR meddelar om arbetspass till de lokförare som på kort varsel kallas in.

VR planerade att sluta kalla in lokförarna via textmeddelande. I stället var det tänkt att inhopparna skulle hålla koll på ett arbetsschema där de skulle bli informerade om när de skulle jobba.

Lokförarna uttryckte sitt missnöje genom att hota med en strejk i huvudstadsregionens lokaltågstrafik i måndags. Strejken avblåstes i sista stund.

Under onsdagen förhandlade VR och lokförarna och kom då fram till en lösning som bägge parter kunde tänka sig gå vidare med. VR skriver i ett pressmeddelande att man funnit flera olika tekniska lösningar som bägge parter nu tillsammans kan tänka sig att fortsätta utveckla.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning