VR inför system för att kunder ska få tillbaka sina biljettpengar

VR lättar på sina avbokningskrav efter reserestriktionerna i Nyland som infördes för att hindra spridningen av coronaviruset. Bild: Mikko Stig/Lehtikuva

Har du en tågbiljett du vill bli av med nu då Nylands gränser stängs? Nu lättar VR på avbokningskraven till följd av reserestriktionerna.

VR gör det möjligt att utan extra kostnad avboka biljetter inom fjärr- och närtrafiken som gäller från den 16 mars fram tills den 14 juni, meddelar tågbolaget i ett pressmeddelande. Då behövs inte avbokningsskyddet som vanligtvis krävs för avbokning.

Den kostnadsfria avbokningen gäller fjärrtrafikens engångsbiljetter, både sitt- och sovplats, samt bilpaket, och biljetter inom närtrafiken.

För att avboka en biljett klickar du in dig och fyller i VR:s avbokningsblankett (på finska).

Också serie- och säsongsbiljetter kommer att göras mer flexibla.

Seriebiljetter som köpts via VR:s webbshop eller applikation kommer automatiskt förlängas till 120 dagar efter utgångsdatumet.

För säsongsbiljetterna gäller det däremot att ansöka om återbetalning via avbokningsblanketten. Det här gäller bara om biljetten köpts före datumet den 16 mars och löper ut efter det.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning