VR förnyar sin app – nu kan du boka sittplats i mobilen

Den här versionen av VR:s biljettautomat försvinner snart från tågstationerna och ersättas av nya automater. Bild: SPT

I juni förnyar VR både sin mobilapp och biljettautomaterna medan hemsidan förnyas i höst.

I juni släpper VR en ny version av sin mobilapp. I den nya versionen kan man bland annat följa med tågets reseinformation och spara sina betalningsuppgifter och sin biljett på ett enkelt sätt, uppger VR i ett pressmeddelande.

– Av de nya funktionerna har möjligheten att boka sittplats i appen varit en av de mest efterfrågade. Funktionen som meddelar om störningar i tågtrafiken kommer också att utvecklas märkbart – appen skickar ett meddelande åt kunden om tåget är försenat, säger Marika Lindström, ansvarig för digital utveckling för VR.

Nu kan användarna också boka när– och fjärrtåg på samma ställe i appen.

Förutom appen kommer också alla biljettautomaterna att förnyas från och med 10 juni.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning