Vonn om kritiken: Det är ingen show

Lindsey Vonn vill åka i herrarnas världscupstörtlopp i Kanada under säsongen 2018-2019. Bild: EPA/JUSTIN LANE

Det är fortfarande många kritiker kvar att övertyga innan Lindsey Vonn kan få stå på startlinjen i samma störtlopp som männen. Men amerikanskan håller tummarna för att hon ska hinna omvända många av dem.

Internationella skidförbundet, Fis, ska ta beslut i frågan i maj nästa år.

– Nu får jag tid att visa kritikerna att det inte är någon show och att jag är seriös. Förhoppningsvis kan jag ändra deras syn på det här. Jag håller tummarna, säger Vonn i en videoinspelning på Twitter.

I tisdags presenterades hennes önskemål om att få tävla med männen för Fis.

– Jag fick en del positiv feedback, vilket var överraskande, även om jag vet att många fortfarande är kritiska, säger Vonn.

Herrarnas tävlingschef Markus Waldner har kommenterat Vonns önskan:

– Personligen har jag inga problem med att hon är med. Men jag vill inte behöva ta ansvar om hon ramlar i första svängen. Hur kommer de andra toppåkarna att reagera och är det rättvist, bara för att prinsessan vill stå ensam i rampljuset? sade han till österrikiska Sport24.

Vonn vill under säsongen 2018–2019 ställa upp i herrarnas världscupstörtlopp i Lake Louise i Kanada. Där har hon rönt stora framgångar i damernas störtlopp genom åren.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning