Volleyherrarna föll mot Serbien - slutspelschans finns ännu

Det blev en snöplig förlust för Finland. Bild: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Finlands öde i Polens händer.

Finlands herrlandslag i volleyboll lär gå vidare från EM-gruppspelet trots dagens 0–3-förlust mot Serbien och bara en seger på tre matcher i gruppspelet. Det enda som krävs för att Finland ska gå till slutspel är en polsk favoritseger mot Estland senare i kväll.

Serbien slog Finland med 25–20, 25–19, 34–32.

– I de två första seten hade vi inte riktigt hjärtat med. Tredje var bra, men det räckte inte, sade Olli-Pekka Ojansivu till Yle kort efter matchen.

Alla Finlands gruppspelsmatcher spelades i Gdansk. Om Polen lever upp till förväntningarna och slår Estland spelar Finland sin nästa match i Krakow på onsdag.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning