VM:s hetaste trio – 22 poäng av lejonens förstakedja på två matcher

Veli-Matti Savinainen, Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen går inte att stoppa för tillfället Bild: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen och Veli-Matti Savinainen är VM:s hetaste kedja. På två matcher har trion noterats för smått otroliga 22 poäng.

Det råder ingen tvekan om vem som är VM:s hetaste spelare. Efter två matcher toppar Sebastian Aho poängligan i VM. Den 20-åriga finländska stjärnan har stått för smått otroliga 4+6 poäng på två matcher efter att han följde upp sitt 2+2 mot Sydkorea med att noteras för 2+4 mot Lettland då lejonen tog sin andra 8–1-seger i Herning.

Själv är Carolina-spelaren hur lugn och samlad som helst efter sin andra magiska kväll i följd. Men den här gången kostade han på sig ett litet snett leende då han beskrev VM-inledningen.

– Vi var effektiva då vi fick lägen i dag, säger Aho.

Då talade han om hela laget. Men samma sak kan nog också sägas om Ahos kedjas insats. Aho hade ingen enkel förklaring till varför lejonens förstakedja stått för smått ofattbara 22 poäng (Aho 4+6, Teuvo Teräväinen 3+5 och Veli-Matti Savinainen 3+1) på två matcher.

– Vi har bra kemi i kedjan och vi jobbar hårt hela tiden. Vi spelar aktivt, åker mycket skridskor och täcker upp bakom varandra då vi gör misstag, beskriver han spelet.

– Vi har en positiv känsla på isen hela tiden och spelar avslappnat. Det är svårt att säga vad det beror på att vi lyckats så bra. Om jag hade svaret skulle man säkert göra så mycket poäng i varje match. Vi har bra självförtroende som växer ytterligare varje gång vi lyckas på isen.

Aho upprepade samma sak som han sade efter segern över Sydkorea.

– Vi får inte nöja oss med det här utan fortsätta bättra vårt spel.

Aho själv stod för 2+2 mot ett oerhört svagt Sydkorea och bättrade på till 2+4 mot Lettland som är ett riktigt hockeylag. Frågan är hur bra han kan spela och hur poängproduktionen ser ut i fortsättningen av turneringen om utvecklingen fortsätter.

Resultat

VM

Lettland–Finland 1–8 (0–3, 0–2, 1–3)

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03