VM-silver för Piispanen på 100 meter rullstol

Toni Piispanen.Bild: Lehtikuva/Mikko Stig

Toni Piispanen utökade Finlands medaljsaldo i världsmästerskapen i parafriidrott medan Henry Manni fick nöja sig med en fjärdeplats på 200 meter i klassen T34.

Sent på fredag kväll rullade Toni Piispanen in som tvåa i finalen på 100 meter rullstol i klassen T51. Hans tid var 21,54.

Peter Genyn från Belgien vann loppet med klar marginal. Hans vinsttid var 21,10. Tredje var Mohamed Berrahal från Algeriet med tiden 22,08.

– Starten var kanske bättre än vad jag hade tänkt mig. I motvinden mor slutet pressade jag kanske inte tillräckligt och Peter for i väg. Jag är otroligt nöjd, man kan säga att jag igen är "back on track", sade Piispanen i ett pressmeddelande.

Henry Manni fjärde

I klassen T34 avgjordes finalen på 200 meter rullstol. Där fick finländska Henry Manni se sig besegrad och nöja sig med en fjärde plats med tiden 28,17. Australiensiska Rheed McCracken var drygt en halv sekund snabbare än Manni. Snabbast i finalen var Walid Ktila (Tunisien) med tiden 27,14. Silvret togs av Mohamed al-Hammadi från Arabemiraterna.

– Jag kan absolut inte vara nöjd nu. Årets bästa lopp på 200 meter tröstar inte då man blir fjärde, sade Manni efter loppet.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00