VM över för Emmi Peltonen – misslyckades i korta programmet

Emmi Peltonens VM blev kort då hon inte lyckades kvalificera sig för det fria programmet. Bild: Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Emmi Peltonen lyckades inte ta sig vidare från det korta programmet i VM.

Emmi Peltonen stod för säsongens sämsta poäng då hon misslyckades med att ta sig vidare från det korta programmet i VM i japanska Seitama.

19-åringen Peltonen noterades för poängen 53,22 då 55,20 poäng hade räckt för en plats i det fria programmet. Peltonen har fått högre poäng än 55,20 i samtliga tävlingar hon fullföljt den här säsongen.

Peltonen blev blixtinkallad till VM då Viveca Lindfors tvingades lämna återbud på grund av medicinska skäl. Helsingforsdamen berättade att de korta förberedelserna spelade in i hennes insats på isen.

Hon fick veta att hon ska tävla i VM bara en vecka innan det var dags för avfärd. Men trots de korta förberedelserna ville hon inte skylla sitt misslyckande på det.

– Det gick inte så bra som jag kan prestera. Jag kan inte göra något åt att det inte gick som det borde, sade Peltonen till Yle Urheilu efter tävlingen.

– Då man kommer hit ska man lyckas åka ett rent program så att man tar sig vidare. Men samtidigt ska jag vara ärlig mot mig själv och minnas hur förberedelserna såg ut.

Hon misslyckades direkt i det första hoppet då hon gick i isen och efter det hade hon svårt att hitta rytmen och flowen i sin åkning trots att allt kändes bra inför tävlingen.

– Det kändes fantastiskt att få tävla men sedan lyckades jag inte alls som jag kan, säger hon till Yle.

Peltonen slutade på 28:e plats i tävlingen.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning