VM-guld och -silver för Eevi Bengs

Bild: Niklas Tallqvist

27-åriga Eevi Bengs, som representerar föreningen Helsingin Nykyaikaiset 5-ottelijat, var först i mål då VM i löpskytte avgjordes i Kapstaden i Sydafrika på lördagen.

– Det känns helt fantastiskt. Jag upplevde en av karriärens höjdpunkter då jag gick i mål, säger Bengs.

På söndag vann Bengs VM-silver tillsammans med Tiitus Ämmälä i parsprinten. Den finländska duon förlorade 34 sekunder åt segrande Alida Van Der Merwe och Pieter Oosthuizen från Sydafrika.

Löpskytte är den avslutande grenen i modern femkamp. Deltagarna löper 3200 meter och stannar fyra gånger för att skjuta. Vapnet som används är en laserpistol. Deltagarna har ett obegränsat antal försök, men måste göra en laddningsrörelse före varje nytt skott.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning