VM 2020: Finland ställs mot Ryssland och USA i gruppspelet

Finland avslutade VM i Slovakien med att lyfta världsmästartrofén. Bild: Jussi Nukari/Lehtikuva

Finland ställs mot bland andra Ryssland i gruppspelet i VM nästa år då lejonen ska försvara sitt guld.

Internationella ishockeyförbundet IIHF offentliggjorde på tisdagen gruppindelningen för VM 2020. Gruppinledningen baserar sig på den färska världsrankingen där Kanada, trots finalförlusten mot Finland, ligger etta.

Ryssland ligger tvåa på den färska rankningen medan Finland klättrat från femma till trea. Sverige tappade två placeringar och föll från tvåa till fyra.

Grupp A, där Kanada, Sverige och Tjeckien är förhandsfavoriter kommer att spela sina matcher i den nybyggda arenan i Lausanne. Den nya arenan med en publikkapacitet på 9 500 personer ska stå klar i höst.

Också Toni Söderholms Tyskland kommer att spela i grupp A.

Finland, som sensationellt spelade hem guldet i VM i Slovakien som avslutades i söndags, spelar i grupp B. Gruppen avgörs i VM:s huvudarena Hallenstadion som har en publikkapacitet på 11 200 personer.

Världsmästarna ställs mot bland annat Ryssland, som lejonen slog i semifinal med 1–0, USA och värdnationen Schweiz.

Ishockey-VM 2020 spelas i Schweiz 8–24 maj. Zürich och Lausanne är spelorter för mästerskapet där Finland försvarar sitt färska VM-guld.

Grupp A (Lausanne):

Kanada

Sverige

Tjeckien

Tyskland

Slovakien

Danmark

Vitryssland

Storbritannien

Grupp B (Zürich):

Ryssland

Finland

USA

Schweiz

Lettland

Norge

Italien

Kazakstan

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning