Vita husets kommunikationsdirektör skällde ut kollegor – "schizofren"

Steve Bannon, Anthony Scaramucci och Reince Priebus. Bild: Lehtikuva/AFP/Mike Theiler

I USA har Vita husets nya kommunikationsdirektör Anthony Scaramucci skällt ut sina kollegor under en diskussion med en reporter för tidningen The New Yorker.

Den färska kommunikationsdirektören använde grova uttryck om president Donald Trumps huvudstrateg Steve Bannon och Vita husets personalchef Reince Priebus.

Scaramucci kallade bland annat Priebus för en paranoid person som lider av schizofreni. Han hävdade också att Bannon endast tjänstgör i Vita huset för att främja sina personliga intressen.

– De försöker hindra mig men det kommer inte att lyckas, sade Scaramucci och tillade att Priebus inom kort avgår.

Kommunikationsdirektören har inte bett om ursäkt för sina ord men uppgav att han försöker uttrycka sig på ett mer korrekt sätt i fortsättningen.

– Ibland använder jag ett färggrant språk. Jag ska undvika det men jag ger inte upp i min kamp gällande president Trumps agenda, skrev Scaramucci på Twitter.

Vita husets informatör Sarah Huckabee Sanders kommenterade saken genom att konstatera att Scaramucci knappast använder motsvarande uttryck igen.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning