Vita huset: Trump skriver under lagpaketet om Rysslandssanktioner

USA:s president Donald Trump ska skriva under lagpaketet om Rysslandssanktionerna. Bild: lehtikuva/afp photo/Saul Loeb

USA:s president Donald Trump ska skriva under lagpaketet om Rysslandssanktionerna, uppger Vita huset. Tidigare har det spekulerats om att Trump eventuellt använder sin vetorätt i ärendet.

Vita husets informatör Sarah Huckabee Sanders säger att presidenten har gått igenom den slutliga versionen av lagpaketet och kommer att skriva under det.

Ryssland har inte reagerat på Trumps godkännande av lagpaketet men landet meddelade redan tidigare om sina motaktioner till de nya sanktionerna. Ryssland vill minska på personalen på USA:s ambassad i Moskva och på konsulaten i de andra städerna, något som kan innebära att flera hundra diplomater tvingas lämna landet.

Ryssland kräver att USA minskar på sitt antal diplomater till 455 tills september. 

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning