Visuellt snygg show av halvt engagerad Bieber

Justin Bieber levde inte upp till sin fulla potential under konserten på Hartwall Arena i måndags enligt HBL:s recensent. Bilden är från Biebers konsert i Paris den 20 september. Bild: AFP / Lehtikuva/Christophe Archambault

Här fanns alla förutsättningar för en fantastisk show. En imponerande samling hits, skickliga dansare, en överentusiastisk publik och inte minst en av de största popstjärnorna i världen. Det var upplagt för succé. Tyvärr faller allt på grund av Bieber själv.

Konsert

Justin Bieber

Purpose World Tour, Hartwall Arena 26.9.2016

Efter en kort filmsekvens med Bieber instängd i en stor glasbox gör artisten entré genom scengolvet – i just en glasbox – till tonerna av Mark My Words blandat med den unga publikens öronbedövande tjut. Stämningen är på topp och den fullsatta arenan (i vilken det säkerligen finns en hel del beliebers) är i extas över stjärnans blotta närvaro, något som stundtals tyvärr är allt vi får nöja oss med.

Bristen på engagemang är det som blir mest uppenbart under konserten. Första halvan av konserten bjuds vi mest på en Bieber som går fram och tillbaka över scenen, dansar lite lojt tillsammans med dansarna och som inte ens gör ett försök att dölja att delar av sången är förinspelad.

1. Mark My Words

2. Where Are You Now

3. Get Used To It

4. I’ll Show You

5. The Feeling

6. Boyfriend

7. Acoustic set

8. Been You

9. Company

10. No Sense

11. Hold Tight

12. No Pressure

13. As Long As You Love Me

14. Children

15. Let Me Love You

16. Life Is Worth Living

17. What Do You Mean

18. Baby

19. Purpose

20. Sorry

Det är först under ett akustiskt set en bit in i konserten som det bränner till för första gången och vi får höra Bieber sjunga live och faktiskt förmedla riktiga känslor.

Mot slutet får Bieber upp farten och energin, och ger genom hits som As Long As You Love Me, Let Me Love You och Baby smakprov på hur bra han kan vara när han kör för fullt.

Men det känns faktiskt i senaste laget. Det räcker inte ens att stjärnan avslutar på ett mer än godkänt sätt med att sjunga Sorry på bästa pojkbandsvis mitt i ett konstgjort regn.

Det går inte att komma ifrån att en världsstjärna av den här kalibern inte ska behöva en dryg timmes startsträcka.

Det känns oerhört frustrerande att se Bieber slarva bort möjligheten till en storslagen popshow. När man har potentialen att bjuda på en klockren show, och inte ens försöker se ut som om man njuter av det man gör så känns allt bara som ett stort slöseri, eller i bästa fall en oengagerad axelryckning.

Ola Södermark

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning