Visst ville Vasa att Henriksson fortsätter

Anna-Maja Henriksson har lett SFP genom tre val där vi gjort utomordentliga resultat.

Holger Nordström kom med en märklig bredsida gentemot Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson i HBL (7.6). Insändaren var vältajmad med tanke på partidagen. Däremot var innehållet helt oförklarligt. Ett sammelsurium av märkliga påståenden som egentligen inte skulle vara värt ett svar om det inte vore för att det är ett så fult angrepp på vår partiordförande.

Ett faktum är trots allt det här: Henriksson har lett SFP genom tre val där vi gjort utomordentliga resultat. Kommunalvalet 2017 var det bästa sedan 1996 mätt i röster. I riksdagsvalet nu i april gjorde vi det nästbästa valet sedan 1995 mätt i röster. Särskilt i Vasa valkrets gjorde vi ett rekordbra val då vi säkrade det fjärde mandatet med stor marginal. SFP gjorde det nästbästa valet någonsin mätt i antalet röster och för första gången någonsin blev SFP det största partiet i hela valkretsen. Vi var också närmast ett tionde riksdagsmandat för SFP:s del på 16 år. I EU-valet gjorde vi ett kanonval och kunde säkra mandatet med över 18 000 rösters marginal trots att valdeltagandet steg nationellt sett.

Utöver valresultaten har Henriksson lotsat oss in i regeringen, med ett regeringsprogram som är utmärkt för hela Finland och särskilt för Svenskfinland. Hon lotsade oss till två ministerposter med bravur och hennes ledarskap och förhandlingsförmåga har vida erkänts över partigränserna. Partidagen i Vasa tackade henne för hennes insatser tillsvidare med stående ovationer. Det här är svaret på frågan Nordström ställde.

Fredrik Guseff
 partisekreterare
, SFP

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54