Visst ville Vasa att Henriksson fortsätter

Anna-Maja Henriksson har lett SFP genom tre val där vi gjort utomordentliga resultat.

Holger Nordström kom med en märklig bredsida gentemot Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson i HBL (7.6). Insändaren var vältajmad med tanke på partidagen. Däremot var innehållet helt oförklarligt. Ett sammelsurium av märkliga påståenden som egentligen inte skulle vara värt ett svar om det inte vore för att det är ett så fult angrepp på vår partiordförande.

Ett faktum är trots allt det här: Henriksson har lett SFP genom tre val där vi gjort utomordentliga resultat. Kommunalvalet 2017 var det bästa sedan 1996 mätt i röster. I riksdagsvalet nu i april gjorde vi det nästbästa valet sedan 1995 mätt i röster. Särskilt i Vasa valkrets gjorde vi ett rekordbra val då vi säkrade det fjärde mandatet med stor marginal. SFP gjorde det nästbästa valet någonsin mätt i antalet röster och för första gången någonsin blev SFP det största partiet i hela valkretsen. Vi var också närmast ett tionde riksdagsmandat för SFP:s del på 16 år. I EU-valet gjorde vi ett kanonval och kunde säkra mandatet med över 18 000 rösters marginal trots att valdeltagandet steg nationellt sett.

Utöver valresultaten har Henriksson lotsat oss in i regeringen, med ett regeringsprogram som är utmärkt för hela Finland och särskilt för Svenskfinland. Hon lotsade oss till två ministerposter med bravur och hennes ledarskap och förhandlingsförmåga har vida erkänts över partigränserna. Partidagen i Vasa tackade henne för hennes insatser tillsvidare med stående ovationer. Det här är svaret på frågan Nordström ställde.

Fredrik Guseff
 partisekreterare
, SFP

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning