Vispat fetasmör med rädisor

Knapriga rädisor och vispat fetasmör blir ett härligt somrigt tillbehör till grillat. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Somrigt och fräscht tillbehör till bakpotatisen som passar bra både till grillad biff och fisk.

För 4 portioner, 15 min (+ cirka 1 timme i ugnen för potatisen)

4 bakade potatisar

75 g smör, rumstempererat

75 g Philadelphiaost

150 g fetaost

2 msk strimlad gräslök eller salladslök

1 citron

nymalen svartpeppar

salt

1/2 knippa rädisor, tunt skivade

blandsallad

Gör så här:

1. Vispa smör och Philadelphiaost (går lättast med elvisp tills det blir vitt och fluffigt). Smula ned fetaost, tillsätt gräslök eller salladslök, rivet citronskal och generöst med peppar. Vispa lite till och smaka av med salt och eventuellt några droppar citronsaft.

2. Skär ett kryss i potatisarna, kläm till dem och lägg sedan i en rejäl klick fetasmör. Toppa med tunt skivade rädisor, rivet citronskal samt lite extra grönt.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning