Virusutbrottet förvärras i Frankrike

En ensam man går över en bro i Lyon, Frankrike. Bild: Laurent Cipriani/TT-AP

Coronautbrottet har krävt närmare 110 liv i frankrike det senaste dygnet, och antalet registrerade fall av smittan skjuter i höjden.

– Antalet smittade fördubblas var fjärde dag, säger Frankrikes högste sjukvårdsansvarige, Jérôme Salomon, vid en pressträff på torsdagen.

Drygt 370 människor med smittan har avlidit i Frankrike sedan utbrottet nådde landet – en ökning med 40 procent sedan i onsdags. Nära 11 000 har konstaterats bära på smittan, enligt franska myndigheter.

Frankrikes regler om två veckor i karantän som infördes i tisdags kommer "högst troligt" att förlängas för att bromsa coronavirusets framfart, enligt chefen för folkhälsomyndigheten, Geneviève Chêne.

Mellan två och fyra veckor krävs för att hålla tillbaka utbrottet, säger hon till radiokanalen Franceinfo.

  • Aktia hjälper dig att tänka framåt

    De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

    Mer läsning