Virusoro i Tjeckien – Mäkäräinen tävlar utan publik

Kaisa Mäkäräinen Bild: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Veckans världscuptävling i skidskytte i Nove Mesto kommer genomföras utan publik. Detta uppger Tjeckiens premiärminister Andrej Babis, skriver Reuters.

En och en halv vecka efter VM-avslutningen i italienska Antholz laddar Kaisa Mäkäräinen och övriga skidskyttar om för världscupen i tjeckiska Nove Mesto.

Men veckans tävlingar kommer köras utan publik, bekräftar landets premiärminister Andrej Babis enligt Reuters.

Internationella skidskytteförbundet (IBU) bekräftar beslutet i ett pressmeddelande:

"IBU och den tjeckiska arrangörskommittén kommer att genomföra beslutet. Vi beklagar att årets tävling inte kan följas av 100 000-tals åskådare på läktarna, vilket gör det till en unik upplevelse för våra idrottare. IBU har för närvarande kontakt med arrangören för att kunna informera supportrarna om återbetalning av biljetter och avbokningsalternativ", säger IBU.

Tjeckien har hittills rapporterat tre fall av coronaviruset där samtliga har befunnit sig i norra Italien, enligt Reuters.

Virusutbrottet påverkar i nuläget inte de svenska skidskyttarnas plan för säsongsavslutningen. Efter tävlingarna i Tjeckien åker de chartrat tillsammans med övriga nationer till världscupen i Kontiolahti, Finland, resor som varit bokade länge.

Världscuptävlingen inleds med damernas sprint på torsdag och fortsätter med herrsprint på fredag, stafetter på lördag och masstarter på söndag.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning