Vind i seglen för Boris Johnson i ny mätning – trots brexitkaoset

Trots kaosartade turer kring det planerade EU-utträdet har Boris Johnson vind i seglen i en ny opinionsmätning. Bild: Alastair Grant/TT-AP

Regerande Konservativa partiet leder med 10 procentenheter över Labour i Opiniums senaste opinionsmätning i Storbritannien, rapporterar The Guardian.

Konservativa partiet ligger på 35 procent av väljarsympatierna mot 25 procent för Labour, 17 procent för Liberaldemokraterna och 13 procent för Brexitpartiet.

Mätningen innebär att Konservativa partiet får 3 procentenheter mer än i den förra mätningen. Tidningen konstaterar att Konservativa partiet med stor sannolikhet kommer att betrakta siffrorna som ett kvitto på att väljarna uppskattar premiärminister Boris Johnsons hårda linje i brexitfrågan.

Johnson har vägrat att be EU om att skjuta upp Storbritanniens utträde ur unionen i månadsskiftet oktober-november, trots att landet egentligen vill förhandla om utträdesavtalet.

Parlamentet antog i fredags ett lagförslag om att tvinga Johnson att be om uppskov. Men Johnson har hittills inte visat några tydliga tecken på att han tänker lyda, utan verkar i stället försöka få till ett nyval.

I mätningen har drygt 2 000 väljare tillfrågats under tidsperioden 4-6 september.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning