Viltskavswok med grönsaker

Här får viltskavet asiatiska smaker av soja, ingefära och sweetchilisås. Bild: Lee Kearney/TT

Viltskav går att göra mycket gott på. Det är heller inga problem att blanda ned den i wok med spänstiga grönsaker och asiatiska smaker.

För 4 portioner, 30 minuter

2 rödlökar

1 vitlöksklyfta

1 palsternacka

2 morötter

1 klyfta (ca 300 g) vitkål

1 broccolistånd

1 msk smör

1 msk olivolja

1 paket (ca 240 g) viltskav

1 tsk malen chilipeppar

1/2 dl japansk soja

1 msk flytande honung

1 msk finhackad färsk ingefära

salt och svartpeppar

Till servering:

bulgur

tjock yoghurt med sweetchilisås

Gör så här:

1. Skala och klyfta löken. Finhacka vitlöken. Skala palsternacka och morötter. Skär i tunna skivor på snedden. Strimla kålen fint. Dela broccolin i mindre buketter och skiva rotstocken tunt.

2. Hetta upp smör och olja i en rejäl stek- eller wokpanna. Lägg i skaven och fräs tills den får lite färg. Tillsätt grönsakerna och stek så att de får färg och mjuknar något, cirka 5 minuter. Krydda med chilipeppar och tillsätt soja, honung och ingefära. Blanda och smaka av med salt och peppar.

3. Servera med bulgur och yoghurt blandad med sweetchilisås.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning