Viltskavswok med grönsaker

Här får viltskavet asiatiska smaker av soja, ingefära och sweetchilisås. Bild: Lee Kearney/TT

Viltskav går att göra mycket gott på. Det är heller inga problem att blanda ned den i wok med spänstiga grönsaker och asiatiska smaker.

För 4 portioner, 30 minuter

2 rödlökar

1 vitlöksklyfta

1 palsternacka

2 morötter

1 klyfta (ca 300 g) vitkål

1 broccolistånd

1 msk smör

1 msk olivolja

1 paket (ca 240 g) viltskav

1 tsk malen chilipeppar

1/2 dl japansk soja

1 msk flytande honung

1 msk finhackad färsk ingefära

salt och svartpeppar

Till servering:

bulgur

tjock yoghurt med sweetchilisås

Gör så här:

1. Skala och klyfta löken. Finhacka vitlöken. Skala palsternacka och morötter. Skär i tunna skivor på snedden. Strimla kålen fint. Dela broccolin i mindre buketter och skiva rotstocken tunt.

2. Hetta upp smör och olja i en rejäl stek- eller wokpanna. Lägg i skaven och fräs tills den får lite färg. Tillsätt grönsakerna och stek så att de får färg och mjuknar något, cirka 5 minuter. Krydda med chilipeppar och tillsätt soja, honung och ingefära. Blanda och smaka av med salt och peppar.

3. Servera med bulgur och yoghurt blandad med sweetchilisås.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning