Vilken tidszon passar dig bäst? – nu har du möjlighet att påverka vilken tidszon Finland får

Europeiska kommissionen föreslår att medlemsländerna ska sluta ställa om klockorna redan nästa år. Skärmdump från Twitter. Foto: Skärmdump Bild:

Finländarna ska få ta ställning till om Finland ska ha evig sommar- eller normaltid, eller om Finland ska övergå till någon annan tidszon. Sajten otakantaa.fi har publicerat en webbenkät.

Europeiska kommissionen har föreslagit att EU från och med 2019 ska avskaffa den tidsomställning som görs två gånger per år. Det betyder att klockan inte längre kommer att ställas en timme framåt i mars och en timme bakåt i oktober.

Nu utreder Kommunikationsministeriet vilken tidszon som finländarna föredrar. I en webbenkät utreds finländarnas synpunkter i frågan. Resultaten utnyttjas när Finland bereder sin ståndpunkt till kommissionens förslag.

Det är riksdagen som slutligen bestämmer vilken tid som införs permanent om man i EU beslutar att slopa omställningen av klockorna.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning