Vilken färg har din ilska?

Hur ritar man bilder för barnböcker? Är det någon skillnad på om de är svartvita eller färglagda? I det sjätte avsnittet av Estrids bokklubb tar Estrid och kompisen Sofia en titt på illustratören Jenny Lucanders bilder.

Sofia och Estrid undrar hur man egentligen gör när man ger ut en bok. Och hur målar man en berättelse med vattenfärger? Estrid bjuder in illustratören Jenny Lucander till studion för att få veta mer.

Tillsammans med Jenny talar Estrid om hur färger kan visa känslor och hur de blir en del av en bildberättelse. Är det skillnad på kapitelböcker och böcker för mindre barn? Jenny Lucander är illustratör och grafiker och har ritat för barnböcker, tidningar och reklam. I år är hennes bilderbok Dröm om drakar, som hon gjort tillsammans med Sanna Tahvanainen, nominerad till Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur.

Estrids Bokklubb är en videoserie som handlar om böcker och barns läsande, ur barnens perspektiv. I serien läser 11-åriga Estrid böcker och diskuterar dem med sina vänner. Dessutom träffar hon författare och illustratörer. De författare och illustratörer Estrid träffar i höstens åtta avsnitt är Henrika Andersson, Linda Bondestam, Lena Frölander-Ulf, Malin Klingenberg, Jenny Lucander, Annika Sandelin, Ulf Stark och Stina Wirsén.

Estrids Bokklubb är en samproduktion mellan Fantaskop Films och Hufvudstadsbladet. Svenska Kulturfonden har understött projektet.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03