Vilken debut – Lassi Lappalainen nätade två mål i sin första match i MLS

Lassi Lappalainen (t.h.) hittade genast rätt i Montreal Impact-tröja. Bild: Graham Hughes/The Canadian Press via AP

Den finländska landslagsmittfältaren Lassi Lappalainen presenterade sig för den nya hemmapubliken i Montreal med att skjuta två mål.

En och en halv vecka efter att Lassi Lappalainens flytt från HJK till italienska Bologna bekräftats gjorde finländaren debut i den amerikanska MLS-serien. Bologna skickade Lappalainen på lån till Montreal Impact för utveckling och mittfältaren tycks ha kvickt lagt sig till rätta i det kanadensiska laget.

I sin debut, mot Philadelphia Union, visade Lappalainen upp sin talang och sköt två mål då Montreal tog en 4-0-hemmaseger.

Det första målet kom redan i den fjärde minuten efter att Lappalainen nåtts av en passning in i straffområdet, varefter han rundade Philadelphia-målvakten och nätade med säkerhet. Det andra målet kom straxt efter pausvilan då finländaren kom att spurta fritt igenom på den vänstra kanten och avsluta med en placering i det bortre hörnet.

– Det var en fantastisk match. Att se publiken ge en stående ovation då jag böts ut var häftigt. Jag var lite överraskad över att platsa i öppningselvan, men jag har tränat väl och var i spelskick, säger Lappalainen på klubbens hemsida.

– Mina lagkamrater hjälpte mig stort och assisten jag fick till det första målet kom precist i fötterna, fortsätter han.

Lappalainen böts ut efter 82 minuters spel och hyllades stort av hemmapubliken i Montreal.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning