Vilken debut – Lassi Lappalainen nätade två mål i sin första match i MLS

Lassi Lappalainen (t.h.) hittade genast rätt i Montreal Impact-tröja. Bild: Graham Hughes/The Canadian Press via AP

Den finländska landslagsmittfältaren Lassi Lappalainen presenterade sig för den nya hemmapubliken i Montreal med att skjuta två mål.

En och en halv vecka efter att Lassi Lappalainens flytt från HJK till italienska Bologna bekräftats gjorde finländaren debut i den amerikanska MLS-serien. Bologna skickade Lappalainen på lån till Montreal Impact för utveckling och mittfältaren tycks ha kvickt lagt sig till rätta i det kanadensiska laget.

I sin debut, mot Philadelphia Union, visade Lappalainen upp sin talang och sköt två mål då Montreal tog en 4-0-hemmaseger.

Det första målet kom redan i den fjärde minuten efter att Lappalainen nåtts av en passning in i straffområdet, varefter han rundade Philadelphia-målvakten och nätade med säkerhet. Det andra målet kom straxt efter pausvilan då finländaren kom att spurta fritt igenom på den vänstra kanten och avsluta med en placering i det bortre hörnet.

– Det var en fantastisk match. Att se publiken ge en stående ovation då jag böts ut var häftigt. Jag var lite överraskad över att platsa i öppningselvan, men jag har tränat väl och var i spelskick, säger Lappalainen på klubbens hemsida.

– Mina lagkamrater hjälpte mig stort och assisten jag fick till det första målet kom precist i fötterna, fortsätter han.

Lappalainen böts ut efter 82 minuters spel och hyllades stort av hemmapubliken i Montreal.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning