Vilka utländska experter applåderar?

Fram med namnen, herr statsminister!

Statsminister Juha Sipilä avvisar all kritik mot den planerade social- och hälsovårdsreformen som grundlös och försäkrar att allt är i sin ordning för regeringen "har hört så många utländska experter".

Fram med namnen, herr statsminister! Fram med deras utlåtanden, om de nu är så positiva, till åtskillnad från våra främsta inhemska experters utlåtanden. De inhemska experterna har statsministern nog "hört" men lyssnat på dem har han inte.

Det finns inga vettiga orsaker till en förtida tvångsförlossning av en så omfattande reform att statsministern själv tvingas säga att man ju kan göra justeringar efteråt om det visar sig att något inte fungerar. Enligt den logiken kunde man göra lite justeringar i dagens vårdsystem, utan att vända upp och ned på hela landet och skapa total oreda och osäkerhet inom patientvården och vårdekonomin.

Gitta Dahlberg Helsingfors

”Sälj din gamla bostad före du köper ny!”

Fastighetsförmedlingen Kotijoukkue är på alla sätt nyare, fräschare och mer dynamiskt men gamla goda råd och sunt förnuft är fortfarande en av grundstenarna i bobytarbranschen. Än gäller den gamla devisen att sälja sin gamla bostad förrän man köper ny. Ingen vill bli i fällan mellan två bostäder. 1.11.2018 - 09.42