Vem blir nästa huvudperson i Skam?

Nästa huvudperson? Det spekuleras vilt i vem som har huvudrollen i Skam säsong 4 och många gissar på Sana, som spelas av Iman Meskini (till höger). Serien har fått ta mycket kritik i sociala medier för att den femte kompisen i tjejgänget, Chris (Ina Svenningdal) har en så undanskymd roll, hennes uppgift hittills har främst varit att äta. Bild: NRK/YLE

Vad har publiken för förväntningar inför säsong 4 av den populära norska dramaserien Skam? Vi ställde frågan till studerande vid Tölö gymnasium. Du får också rösta på din favorit längst ner i texten!

Frida Dahlqvist:

– Jag vill att säsongen handlar om Sana, hon är ju muslim och representerar en annan kultur. Jag vill gärna se hur det ser ut hemma hos henne och hur hon umgås med sina föräldrar. Det vore intressant att se vardagen från hennes synvinkel, att lära sig förstå hur unga muslimer tänker. Den bild vi får av muslimer i medier är ju med så mycket fokus på terrorism och sånt tänker ju Sana inte alls på. Hon är väldigt tuff och säger sin åsikt rakt ut.

Rebecka Nugent:

– Jag hoppas att säsongen ska handla om Penetrator-Chris, för han hänger ju ihop med Eva numera och henne vill jag se mera av. Eva är så riktig, som en vanlig människa. Hon gör misstag och roar sig. Hon är kul!

Linn Thomasson:

– Det är något med Sana, hon verkar rädd för de andra muslimska flickorna i skolan, hon springer ofta undan när de kommer. Det är jättebra att de har tagit med en muslim i serien. Hon verkar ha en massa åsikter som man inte genast förenar med hennes tro. Hon är ganska bitchig och stark, hon säger sin åsikt och den bilden får man ju sällan av muslimska kvinnor.

Amanda Metso:

– Vilde! Vi har hittills inte fått se så mycket av Vilde, men det är något med hennes bakgrund, hon är så osäker. Kan hon ha problem med sin familj? Jag undrar vad som ligger bakom all den osäkerheten? Hon verkar så bortkommen och frånvarande, men inte i alla lägen, hon kan skärpa sig också.

Matilda Hertzberg:

– Jag tycker inte om rollfiguren Vilde, men det beror kanske på att vi inte har fått något grepp om henne ännu. Så säsong 4 kunde handla om Vilde. Hon är så osäker, vågar inte stå för sina åsikter. Hon värdesätter inte sig själv alls, utan tycker att hon är en skit. Vad ligger bakom det?

Rösta: Vem vill du se som huvudperson i säsong 4?

Laddar ... Laddar ...

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03