Viking Lines vd: "Vi klarar inte ytterligare en vinter med begränsningar"

Jan Hanses, verkställande direktör på Viking Line, vill att inresebegränsningarna hävs omedelbart. Bild: Sofie Fogde/SPT

Enligt Viking Lines vd Jan Hanses är det av största vikt att inresebegränsningarna upphävs både för turismbranschen och för Finlands ekonomi.

Viking Lines verkställande direktör Jan Hanses vill att inresebegränsningarna hävs omedelbart för att turistbranschen ska kunna börja återhämta sig från det svåra ekonomiska läget.

"Rederierna klarar inte ytterligare en vinter med begränsningar. Om begränsningarna förblir i kraft finns det en risk för att permitteringar blir uppsägningar", säger Viking Lines verkställande direktör Jan Hanses i ett pressmeddelande.

Rederierna för passagerarfartyg, flygtrafiken, hotellen och restaurangerna sitter i samma båt enligt Hanses. Han ser bara en lösning för att turistbranschen ska återhämta sig.

Enligt Hanses är turismen ofarlig om de som reser är vaccinerade. Han anser även att det är av största vikt, både för turistsektorn och för Finlands ekonomi, att Finland snarast öppnar upp för internationella resenärer.

"För närvarande ligger vi klart efter övriga Europa när det gäller att återställa passagerarantal. Nu behövs ett tydligt budskap om att det är helt acceptabelt att resa, delta i kulturevenemang, besöka restauranger och använda hotelltjänster efter två doser vaccin", säger Hanses.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning