Viking Lines svar

"Prisdiskrepanser kan av flera skäl uppstå mellan olika länder, till exempel kan konkurrenternas prissättning och olika lokala priskampanjer påverka detta"

Bästa Christina Elfving (HBL 22.8), Viking Line tillämpar dynamisk prissättning vilket betyder att rådande efterfrågan och tidpunkten för bokningen kan påverka priset, samma resa kan alltså kosta olika beroende på när den bokats. Generellt kan man säga att det bästa priset får man om man bokar sin resa i god tid, är medlem i vår lojalitetsklubb och bokar sin resa online. "Dagens pris" för en resa kan dock ändras med kort varsel beroende på hur många som redan har bokat in sig på den aktuella avgången och hur kapacitetsbalansen mellan kryssare och reguljärresenärer från respektive land ser ut.

Prisdiskrepanser kan av flera skäl uppstå mellan olika länder, till exempel kan konkurrenternas prissättning och olika lokala priskampanjer påverka detta. I det aktuella ärendet har priset på den ursprungliga bokningen, vid ändring av densamma, ersatts med ett väsentligt högre nybokningspris på grund av att avresetidpunkten närmat sig och avgången blivit näst intill fullbokad. Priset har därmed höjts på ett för kunden omotiverat sätt. Det beklagar vi. Vi kommer omedelbart kontakta Christina Elfving för att reda ut detaljerna kring detta.

Jan Hanses vd, Viking Line

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Axxell tänker som morgondagens jordbrukare – satsar på samarbete

Mer läsning