Viirus lanserar digital teaterplattform under coronaepidemin

Hamlet All Inclusive från 2020. Bild: Ernest Protasiewicz

Från och med fredagen den 24 april börjar Viirus visa inspelningar av tidigare produktioner på den nya plattformen Viirus Play.

Först ut är Viirus senaste produktion Hamlet All Inclusive i regi av Jakob Öhrman och efter det publiceras en föreställning i veckan, varje fredag fram till slutet av maj. Föreställningarna kan ses i en veckas tid efter publicering.

Alla inspelningar kan ses gratis, men man kan stöda Viirus genom att köpa en digital biljett till föreställningen.

I samband med att föreställningarna släpps ordnar Viirus korta diskussioner på Facebook med personer som varit med och skapat produktionen.

Övriga produktioner är Där vi en gång gått (2013, regi Lauri Maijala) som publiceras den 1 maj, Memories for life (2014, regi Maria Lundström) den 8 maj, Roulettenburg – total entertainment forever (2019, regi Jussi Sorjanen) den 15 maj, och Mästaren & Margarita (2017, regi Egil Pálsson) den 29 maj.

Mer information kommer att finnas på Viirus hemsida, där också inspelningarna laddas upp.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning