Vidga vyerna!

De arbetslösa har tydligen fått tunnelsyn och ser bara det som de har utbildning till. Våga vidga vyerna.

Den som deltar i dagens "manifestation" ska titta sig i spegeln och tänka riktigt noga på vad de orsakar.

Barnen får inte ordentlig mat i skolan, mina kolleger vet inte hur de skall komma till jobbet, företag går på minus, arbetstagare blir utan lön om de inte lyckas ta sig till jobbet och så vidare.

Hemvården ringde och meddelade att de inte kan komma på fredagsmorgonen. Normalt kommer de två gånger per morgon för min man är förlamad och det behövs två personer att ta hand om honom vid morgonrutinerna. Hoppas att hans personliga assistent får tag i en taxi och lyckas komma till oss. Vem betalar den taxin? Sen får jag hjälpa till, förutsatt att hen kommer. Men … jag borde ju själv gå till jobbet.

Så mycket svårigheter och oskyldigas lidanden för vad? För att en arbetslös borde jobba 18 timmar på tre månader? Vad? Vi söker till exempel för tillfället en personlig assistent som skulle jobba fyra gånger per vecka 28-32 timmar. En ansökan inkom på fyra dagar. Var är alla arbetslösa?

De arbetslösa har tydligen fått tunnelsyn och ser bara det som de har utbildning till. Våga vidga vyerna. Alla jobb är viktiga. Jag har också bytt yrke några gånger på grund av ryggproblem och varit arbetslös. Ateljésömmerska, marknadsföring och försäljning, customer service, skolgångsbiträde, klasslärare, textilslöjdslärare och eftisledare. Som vuxen finns det olika möjligheter att studera vid sidan av jobbet. Det är bara att vara aktiv.

Anna-Margareta Hamberg Helsingfors

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00