Video: I straffskolan med Alexandra Roos

Landslagets straffspecialist Alexandra Roos försökte lära HBL:s Filip Saxén att näta från sjumetersstrecket.

Den här säsongen har det talats mycket om Roos sjumeterskast i Sverige. Då domaren blåst för straff i Skaras matcher har lagets finländska nummer 77 klivit fram till sjumetersstrecket och satt bollen i mål.

Roos stod för en smått otrolig bedrift då hon satte 47 straffkast i mål i följd innan hon missade två gånger i lördagens match då avancemanget till Elitserien redan var säkrat.

– Jag hade inte själv tänkt på att jag satt så många i följd innan någon berättade det för mig då jag skjutit lite över trettio i mål. Sedan började jag fundera på det. Och det är kul att kunna hjälpa laget på det sättet. Jag har ju alltid tyckt om att göra mål, säger hon.

Inför onsdagens EM-kvalmatch mot Slovakien berättade Roos vad man ska fundera på då man kliver fram för att lägga en straff. Se om hennes lärdomar gick fram och om HBL:s Filip Saxén lyckades överlista landslagsmålvakten Sonja Koskinen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46