Video: Armia gav Montréal segern

Joel Armia hjälpte Montréal till segern över Islanders. Bild: Lehtikuva/Sarah Stier

Joel Armia sänkte NY Islanders i straffläggningen.

Både Montréals Artturi Lehkonen och NY Islanders Valtteri Filppula lyckades i målskyttet under ordinarie speltid, men det blev förlängning och straffläggning. Till slut var det Joel Armia som satte den avgörande straffen då Montréal vann med 4-3.

Hemmalaget Islanders Leo Komarov noterades för en assist till Filppulas mål. Armia noterades också för en assist till det ena av Max Domis två mål, medan Mikael Kotkaniemi fick en assist för Lehkonens mål. Antti Niemi stod för 21 räddningar.

Tuukka Rask stod för 24 räddningar då Boston slog Dallas med 2-1 efter förlängning. Miro Heiskanen i Dallas noterades för en assist till Radek Faksas enda mål för Dallas. Brad Marchand avgjorde för Bruins i förlängningen.

Pittsburgh förlorade med 1-5 mot New Jersey efter Brian Boyles hattrick. Olli Määttä stod för en assist till Pittsburghs enda mål.

Det var Boyles första hattrick i NHL-karriären. För ett år sedan fick han diagnosen kronisk leukemi, men för ett par veckor sedan visade blodproven att han återhämtat sig helt. Det speciella var att hemmalaget hade temat Hockey fights cancer för just den här matchen. Pittsburghs Olli Määttä opererades för en tumör i sköldkörteln 2014.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning