Vettel tog karriärens 50:e GP-seger – Bottas tvåa

Ferraris Sebastian Vettel vann Kanadas grand prix efter ledning från start till mål.Bild: Lehtikuva/AFP/Dan Istitene

Ledning från start till mål. Det var receptet när tysken Sebastian Vettel tog karriärens 50:e GP-seger i formel 1. 30-åringen vann Kanadas grand prix och tar över VM-ledningen från Lewis Hamilton som slutade femma.

– Perfekt är ett bra ord för dagen. Det betyder mycket för Ferrari att få vinna här och jag är stolt över att jag fick göra det, sade Vettel i segerintervjun direkt efter segern.

Ferrari och Vettel startade från pole position, en position tysken aldrig släppte. Tvåa slutade Valtteri Bottas i Mercedes före Max Verstappen i Red Bull.

Ferraris Kimi Räikkönen fick nöja sig med en sjätte plats strax bakom Lewis Hamilton. Red Bull-föraren Daniel Ricciardo blev fyra.

Som lopp blev Kanadas GP odramatiskt. Förutom en krasch längre bak i fältet mellan Brendan Hartley och Lance Stroll på det första varvet var loppet i Montreal ett lopp utan olyckor och med få omkörningar.

Vettel dirigerade i ledning och var aldrig hotad. Segern var Ferraris första i Kanada sedan 2004 då Michael Schumacher segrade.

– 50:e segern för mig känns förstås bra, sade Vettel.

Segern var tyskens tredje för säsongen, han vann säsongens två inledande tävlingar, och är nu tillbaka i VM-ledning.

– Men det är fortfarande lång väg kvar. Fast visst är det en fin sidoeffekt av dagens seger.

VM-tabellen toppas nu av Vettel på 121 poäng före Lewis Hamilton på 120 och Valtteri Bottas är trea på 86 poäng.

Hur du kan få en låg låneränta

När man tecknar ett lån finns det många lånegivare som tycks ge bra villkor, men som sedan tar ut både dolda räntor och oförutsedda avgifter. Trots att det idag är riktigt vanligt att ta lån så kan det vara svårt att veta vad man ska leta efter och tänka på när man lånar pengar. Därför sammanfattar vi här några av våra bästa tips för att hjälpa dig att hitta rätt i lånedjungeln. 14.6.2018 - 14.03