Vettel självkritisk inför ödeslopp

Bild: Manan Vatsyayana

-Jag är själv min värsta fiende. Helt klart är det så och det kan inte ens diskuteras, säger Sebastian Vettel.

Singapore

– Ferrari har den snabbaste bilen men jag är nog den svagaste länken.

Tysken är den ende som kan hota Lewis Hamilton men Vettel har genom egna misstag förlorat många värdefulla poäng.

Senast i Monza där de två krockade, Vettels fel, och dessförinnan i Tyskland där han körde av. I Baku gjorde han bort sig i omstarten. Regerande mästaren kunde bara tacka och ta emot för hjälpen och leder tabellen med 30 poängs försprång med sju lopp kvar, inklusive Singaore på söndag, att köra den här säsongen.

"Seb" har dock inte gett upp kampen om vem av de två som först blir världsmästare för femte gången.

– Jag har en fantastisk bil och vi har alla chanser att vinna på vårt sätt även om Hamilton för tillfället leder. Hur stora våra chanser är en svår fråga. Som sagt. Jag är min egen största fiende, inte Hamilton eller hans stall.

Vettel säger också att han inte grävt ner sig och grubblat över de misstag han gjort. Även om det ibland varit misstag svåra att acceptera.

Är du missnöjd med ditt arbete i år?

– Inte i dag men den dag det hände var det en helt annan historia. Eftersom vi kör så många lopp finns det de som man efteråt tycker att man skulle ha kört bättre men det gick inte på grund av olika orsaker. Å andra sidan finns det också andra lopp där jag inte skulle ha kört så bra men gjorde det.

– Värst hittills var Tyskland. Viktigast är dock att jag vet vad som hände och kan förklara det. Sedan kan alla andra ha sin egen uppfattning om vad som hände. Hade mer än gärna vunnit i Hockenheim men det bekymrar mig inte längre för jag ser alltid framåt och fokuserar inte på det förgångna.

För att få fler poäng än Hamilton på söndag får tysken inte göra samma fatala misstag som han gjorde förra året. I starten gick allt fruktansvärt fel. Han startade från pole position och blockerade Max Verstappen. De två krockade och Kimi Räikkönen blev också påkörd. Båda Ferraribilarna avbröt efter bara 100 m.

Händer det igen tar Hamilton ännu ett stort steg mot ännu en VM-titel.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning