Vettel hyllar Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen gör allt för att hjälpa Sebastian Vettel att slå rivalen Lewis Hamilton i kampen om VM-titeln. Bild: Lehtikuva/Loic Venance

Sebastian Vettel anser att Kimi Räikkönen är den bästa stallkamraten han någonsin haft.

Sebastian Vettel säger att Kimi Räikkönen är den bästa stallkompisen han haft i formel 1. Och det av en enda anledning. Räikkönen är inte intresserad av att spela några politiska spel. Det vill säga finländaren är inte en människa som intrigerar och går bakom ryggen för att få en egen fördel.

- I F1 gör många saker och ting mycket mer komplicerade än vad de är så det är bra om man kan arbeta med någon som inte är politisk eller ställer till med förvirring och oreda, säger Vettel i en intervju med Motorsport total.

-Kimi är ärlig och uppriktig.

Däremot har Sebastian inte alltid varit den bästa stallkamraten. Han och Mark Webber råkade i luven på varandra flera gånger under deras gemensamma tid hos Red Bull. I Turkiet där de två krockade och skyllde på varandra. I Malaysia där Mark ledde och Sebastian fick order om att inte attackera men gjorde det och vann loppet. Christian Horner, teamchef, och Helmut Marko, Red Bulls motorsportchef, hade en mycket tuff uppgift att stifta fred mellan dem. De lyckades inte helt men det blev i alla fall lugn i stallet.

Med Räikkönen är det helt annorlunda och de arbetar mycket bra ihop. Bägge har accepterat att Ferrari kommer i första hand och deras egna önskemål i andra.

Vad som också spelar en stor och avgörande roll är att Vettel inte känner sig hotad av Räikkl en i kampen om titeln. Tvärtom. Räikkönen gör istället allt vad han kan för att hjälpa stallkompisen att slå Lewis Hamilton.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning